twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

yusuf dah 10 bulan

yusuf dah 10 bulan sekarang, dan berat dia 10kg.. mcm2 perangai dah dia.. kalo x dpt apa yg dia nak mesti mengamuk..tp jap je la..

Yusuf dah pandai tepuk tangan, kalo nyanyi lagu amai2, pandai genggam tangan kalo nyanyi cak ce ko, byk main, kalo org makan sibuk jer, selagi tak dapat makan asyik panggil mama..mama..mama..

Xpandai merangkak lagi, meniarap je laju.. tp dah start angkat2 badan n punggung.. berat kot badan dia sbb tu lambat..

Suka panjat badan org bila org tu baring.. Fuh.. sakit.. lasak betul anak mama nih.. Pastu peramah..suka budak2.. suka senyum...walaupun x de gigi lagi.. bila la nak kuar gigi tu...

..2nd anniversary..

Alhamdulillah dah dua tahun kami bergelar suami isteri.. syukur padaMu Ya Allah.. tahun ni sambut anniversary dengan kehadiran org baru.. yusuf sayang..tahun lepas pun sambut ngan dia, tp dlm perut..

Tahun ni husband bawak jalan2 kat Cameron Hinglands n Ipoh.. Bukan nak mengata eh, tp tu la hakikatnya.. kat Ipoh tak byk tempat yg menarik tp saje jalan2 nak jelajah semua negeri kat Malaysia nih.. Tapi first time ct naik bot kat Gunung Lang tuh.. tempat tu kecik je tp ok la untuk trip yg singkat.

Jalan2 kat cameron best!!!

Citer pasal keje..

Sebenarnya dalam bengkel nih.. curik2 masa update blog sbb bukan turn ct bagi taklimat.. keje ct nih mcm2.. rasanya mcm banyak bende ct buat n byk ilmu n pgalaman ct dapat.

Ct nak share sikit..

Kat sini ada satu sistem A yg semua agensi kene guna kat seluruh malaysia. So, kitaorg lah yg setup server, pergi meeting, bagi taklimat, bagi bengkel, bagi trainning, jadi helpdesk, jadi technician dan terbaru sekali kene bangunkan sistem B. Pasni kene TOT pulak then kalo sistem A tu ada masalah, kitaorg lah kene betulkan.. sistem apa tak boleh la bgtau k.. Banyak kan keje..memang pening bila masalah dtg serentak.. tp tu la, dlm dunia ni mana ada keje yg senang. berbaloi la dengan gaji yg kita dapat bulan2 tu.. ada ke keje yg senang dlm dunia ni??.. event kalo org tu diupah untuk tido je sepanjang hidup dia, mesti jadi gler org tu kan..wlaupun keje tu mudah jer..heee..:)

Dulu ct ni kira pendiam la..n pemalu orgnya(ye ker?? perasan). Tapi pas keje kat sini ct jadi lebih berkeyakinan coz banyak deal dengan org. Kalo baru2 masuk keje dulu gi meeting n taklimat ada la 2-3 org ikut. tapi sekarang nih sbb kekurangan staff pergi taklimat n meeting semua sorang2 n apa2 yg diaorg tanya pastikan boleh jawab. sbb kita satu2nya wakil. Banyak agensi ct dah pergi n byk anak murid ct.. Kebanyakan anak murid semua lebih tua dari ct. Pastu ada gak masa bagi trainning berhadapan dengan student yang mulut laser n rasa dia lebih hebat. So, kene pandai menjawab dan berhadapan ngan diorg nih.. Pengalaman la yg mematangkan kita..Kalo nak citer pasal trainning memang mcm2 la..

Itu belum citer pasal helpdesk.Mcm perangai user nak handle. Belum lagi nak setup server.. Masa belajar dulu mana tau pasal server2 nih..

ok tu je..malas dah nak citer pasal keje..

bye!!!

Hai...

Lama betul kan x update blog..dah 6 BULAN!!!! sekian... heee :)