twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yusuf 3 Bulan : 6.7kg, 2 Bulan : 5.2kg

Yusuf sekarang (3 bulan) dah pandai:

1) Tengok TV. Kadang2 bila tgk tv gelak sorang2 sbb ingat org dlm tv tu agah dia.. haha..lawak2
2) Suka org borak2 ngan dia, pastu dia pon ckp bahasa dia
3) Pandai senyum n ketawa(kdg2 siap kuar suara)
4) Pandai main permainan. Semua nak masuk mulut(dah byk mainan dia tp masih belum jumpe yg betul2 sesuai)
5) Pandai makan tgn sendiri.(bukan hisap jari. tp hisap tgn mcm nk mkn)
6) Pandai beralih tempat.
7) Paling suka: BERDIRI!! penat tu nak kene pegang je. Semalam dia dah pandai gerakkan kaki mcm berjalan sbb selalu latihkan dia..hehe
8) Suka jalan2 tgk permandangan.
9) Suka naik keta, kalo keta benti dia akan gelisah. (So, kene langgar semua lampu isyarat merah dan kalo kene saman, yusuf bayar eh..hehe)
10) Suka mandi n mengamuk kalo x tukar pampers dia..trauma kot.heheheh:P

ok la.. nak makan tghari ni. lain kali ct citer pasal pgalaman yusuf demam lak.. bye2!!!

Pengalaman Selepas Melahirkan

Setelah sekian lama dah x update, harini saje nak isi masa sikit dgn update blog. Boring la dok ofis sorang2..kawan2 lain gi genting mengajar..post kali ni ct nak sambung citer pgalaman lps bersalin pulak k..jom baca!

Ikutkan hati malas sbenarnya nak update, tp kuatkan smgt gak dgn harapan suatu hari nanti bila Yusuf dah besar, yusuf boleh baca blog ni.. supaya anak mama tau betapa besarnya pengorbanan seorang ibu tu.. mama sayang yusuf sgt2!

20/08/2010 - Pagi

Lepas dah selesai semuanya. Ct dan baby dihantar semula ke wad. Pagi2 tu semua kawan satu bilik terkejut ct dah bersalin coz diaorg x tau and tak dengar pe2 pon malam tu.. diorg ckp muka yusuf mcm cina..:) ikut mama ngan abah dia kot. tp abah dia selalu ngaku ikut dia. betolla tu kot.. seronok sgt dh ada bb. ingatkan dah boleh kuar haritu jgk. tp Dr. bgtau kene tahan hospital 2 hari. Maknanya sampai hari ahad la. Ya Allah dugaanya.. mana tak nya, 2 hari tu kene jaga yusuf sorang2. sedangkan badan masih lemah, jahitan sakit. kalo bangun, darah turun mencurah2 sampai nak pitam. Kene tahan tu sbb Dr. nak cek bb tu takot kene infection sbb ct kuar air ketuban lebih dari 18 jam baru lahirkan anak. Nak kene jaga bb satu hal. Lg satu mcmna nak bg susu?. Susu bdn tak de lagi. Rasa stress sgt dok 2 hari kat hospital nih. Masa mula2 baru pas bersalin tu sampaikan berdoa supaya bb tu tdo je. Kalo bb bangun just bg air zamzam jer.. sian sgt. Sampaila malam tu ct berdoa supaya Allah bg ct ada susu bdn. Kalo yusuf bangun nangis nak susu, ct bg je. dengan harapan boleh bg rangsangan susu tu kuar. Nsb baik yusuf rajin. Dia nak je.

21/08/2010

Alhamdulillah susu badan dah byk kuar. Lega

22/08/2010

Tghari dah leh kuar. yeay!!! terus balik kuantan.

24/08/2010

Nurse dtg melawat. bila cek bb, nurse kata kene gi klinik cek bacaan demam kuning coz our bb nampak kuning kat mata dia. Siti diuji lagi..dahla coki x de, badan lak masih lemah.hati rungsing..maka terus la gi klinik, bacaan kuning 234. Dr kata esok dtg lagi coz kalo bacaan 235 kene gi Hospital masuk wad. risau sgt2 masa nih.

25/08/2010

Dlm kul 2pm gi klinik lagi cek bacaan. then dpt tau bacaan dia 236 kot. Ingatkan kurang, rupanya naik wlpn dah bg ubat mcm2. lagi la risau..Dr suruh gi Hospital haritu jugak coz demam kuning ni kalo naik sekejap jer. Malam tuh pas magrib terus masuk wad kat Hospital Ampuan Afzan. sgt2 penat sbb baru kuar hospital kene masuk lagi. semalaman x tdo jaga Yusuf. dia kene tdo bawah lampu.. sebak sgt masa nih coz 2 tgn n 2 kaki dia kene cucuk amik darah..dia nangis sekuat2 hati..sgt sedih!!!!!!!!!!!!!!!!!!! memang jaga betul2 bg dia tdo sbb nak yusuf cepat baik n boleh kuar hospital esok.. mama dah x larat sgt.. nasib baik la yusuf tdo lena jugak. so cepat la turun bacaan kuning dia. Dr. bgtau dah turun dari 310 ke 234 kalo x silap. banyak jgk turun. Org kata kalo 350 kene tukar darah. tp alhamdulillah ct cepat2 gi hospital. terkejut masa tau bacaan 310 tu sbb ptg tu baru 236 je. Ya Allah syukur sgt dah turun byk n leh balik umah. Masa kat wad tu, ct dapat pengalaman baru tgk bayi2 yang tak cukup bulan.. Kesian sgt.. syukur yusuf cukup bulan..

Lepas kuar dari hospital, lega sgt. Tapi ada satu hari tu yusuf kene ruam lampin. Merah sgt kulit dia. Mungkin salah ct jugak tak cepat2 tukar pampers dia lepas dia poo-poo.. Dia asyik nangis je.. setiap kali tukar lampin dia nangis jerit kuat2.. mesti sakit sgt.. kesian sgt kat dia.. maafkan mama yusuf...mama x jaga yusuf elok2.. ct takot sgt masa nih coz dia asyik nangis. bg minum pon x nak. nangis. sampai ct pon menangis same coz dah x tau nak buat apa. nsb kakak ada, dia tolong ajar n tgkkan yusuf.. masa ni mak ct x de. die kene gi johor ada urusan. mlm tu jgk coki balik kuantan. sedangkan semalamnya coki pas keje terus balik kuantan n pagi tu patah balik gi kl semata-mata nak bagi ubat. Kuantan - KL tu dah mcm just gi keje balik rumah je.. Memang kesian sgt ngan coki. Smpai ngantok2 bwk keta. Kira hari2 balik la masa tu KL-Kuantan. Duit tak payah ckp la, laju mcm air masa baru2 yusuf lahir. tu belum keperluan yang lain2.. Kali ni ct tekad ikut coki balik kajang. Kitaorg btolak kul 4 pagi. Ct rasa susah n x de kekuatan kalau bjauhan ngan coki. Lg saat2 getir yusuf sakit ni. Lgpun dah nak raya lusa. Kbetulan memang giliran raya tahun ni kat kajang. So, balik je la..

Masa hari raya pertama tu, wlpn dlm pantang hari ke 20 lebih kot.. still leh pergi beraya lagi. sungguh x patot! heheh.. kbetulan gi umah sedara coki ni bgtau la yusuf kene ruam lampin. then dia suggest letak tepung ubi kayu jer. Kitaorg pon try la letak, akhirnya alhamdulillah sembuh dlm 3-5 hari pas tu..Padahal sebelum tu dah bg mcm2 ubat. tp x jalan..

Pengalaman bersalin

Sebenarnya dah draf citer kat bawah ni aritu sementara tunggu coki sampai ofis, tp x sempat lak nak abiskan citer. so, simpan dulu.. ni baru nak sambung citer.. jom baca!!!

Pengalaman bersalin

19/08/10 - Khamis - 1.10am

Masa tengah tidur, dalam kul 1.10 pagi, tetibe rasa mcm ada sesuatu pecah/meletup. So, terus bangun sbb dapat agak mcm air ketuban nak pecah. Bila masuk bilik air je, terus air ketuban mengalir dengan deras. pastu ada nampak satu lendir mcm gam/ kahak hijau2 kuning kat lantai. sgt takot masa nih smpai ketar kaki. Tp sempat lagi mandi coz dlm hati pikir takot nak beranak nanti x de tenaga, so kasi fresh sikit. Bila dah bersiap terus gerak gi Hospital Serdang. Air ketuban still keluar laju sampai basah kain batik. Sampai2 trus kene tukar baju n pastu doc cek jalan. tp belum terbuka langsung n x rasa sakit pun. Then dia letak alat pengesan jantung baby. Bila dah siap terus dia bawak masuk wad. So, duduk la kat wad tu dengan relax2 je sambil leh senyum2 n mkn lagi. Ct ingatkan kalo dah keluar air ketuban terus deliver, tp x semestinya.. Ok la kat Hospital Serdang nih. agak selesa n makan pon ok. Masa dok kat wad sempatla berkenalan ngan 3 penghuni yang lain dengan kes masing2. Rupanya mcm2 masalah org mengandung nih. Alhamdulillah ct ok. Pastu ada lak budak practikal sempat interview. tp x pela, coz boring gler dok hospital.

Disebabkan ct x sakit2 jugak tghari tuh, so abah+abah mentua suruh minum air selusuh. sebenarnya ct x nak minum takot nanti sakit. lgpun org kata masa nak bersalin baru minum kalo x, nanti x bersalin lg tp dah sakit sgt2. tp x pela, takot dikatakan degil, maka minumla jugak. Sampaila maghrib langsung x de rasa sakit lagi. Masa nih air ketuban dah kurang keluar n ada darah sikit. Nurse suruh cek selalu air ketuban tu. Kalo ada warna ijau2 terus bgtau. Dia takot air ketuban tu kotor dengan najis baby n nanti bb tertelan.

Then tetibe dlm kul 8 dah start rasa sakit.tu pun sikit2 je. Coki kata diaorg wat solat hajat untuk ct. Mungkin berkat solat hajat tuh ct start rasa sakit. Duduk hospital lama2 pon bosan. Then pukul 10 mlm dah start sakit sgt2 rasa mcm nak mati je.(walaupun ayat 'mati' tu kasar tp itulah hakikatnya!) contraction dtg every 5 minutes. bayangkan betapa sakitnya sampai terfikir fobia nak mengandung lagi.cukuplah yang ni je.dahla masa sakit tu sorang2 je. coki x boleh masuk kalo bukan waktu melawat. tp coki mintak masuk jugak. tp leh 15 min je. lega sikit bila coki ada boleh pgg tgn dia bg kekuatan. Sakitnya memang x boleh diungkap dengan kata2. SAKIT SGT!!! sakit tuh merentap2 perut n pinggang. mereng sakit, semua posisi lah x boleh melegakan sakit tuh. hanya mampu menahan dengan ketap bibir je. penghuni bilik tu yang lain semua dah tidur. so, kene senyap je la tahan sakit sampai berpeluh2 n terketar2. Dah x tahan mcm ni, so tekanlah loceng untuk panggil nurse.bila cek bukaan baru 1cm. Ya Allah, sakit mcm nih baru 1cm je. mcmna nak tahan sampai 10cm?????? (byk sikit tanda soal supaya korang cube feel apa yg ct rasa) Nurse ada tanya, awak ada minum air selusuh ke? ct ckp la ada. pastu kene la marah. Nurse tu kata patotla awak sakit sgt. Nurse tu kata dia x leh cek jalan selalu takot masuk kuman. then after 2-3 jam tekan loceng lagi coz dah x tahan.cek lagi, baru 2cm. Baru 2cm dari tadi???!!! Lambatnya!!! Disebabkan nurse tu kesian tgk ct menahan sakit, so dia tolong bg jalan bukak cepat sikit. n sumbat ubat bagi berak.Preparation b4 deliver. Nurse tu bgtau, selagi bukaan belum 3@5cm, dia x leh bg ct masuk labour room. Sampaila pukul 2.30 pagi dah x tahan sgt2. rasa mcm ada satu tekanan kat bawah tu. rasa mcm nak teran. so, gi la masuk toilet nak buang air sambil tu teran2 sikit sbb bila teran rasa lega sakit tuh. pastu tgk kat pad ada darah sikit. apalagi terus tekan loceng lagi panggil nurse. Semua kejadian nih sorang2 je. Org lain langsung x sedar apa yg terjadi kat ct. Malam tuh ct rasa mcm setahun. Terseksa sgt. Kali nih nurse lain lak yg dtg. Agaknya nurse sebelum nih dh menyampah sbb ct asyik tekan loceng kot. heheh..cek bukaan dah 3@4 kot.baru la boleh bawak masuk labour room. Nurse suruh siapkan brg baby n panggil husband. Then dlm keadaan separuh sedar sbb menahan sakit kemas la brg bb n tepon coki suruh tunggu kat labour room. Masa tuh nak berdiri pon dah x larat. Sakit sgt. Bila dah siap, nurse bwk ke labour room dgn wheelchair. Nasib baik la naik wheelchair, kalo x terpaksala merangkak agaknya.. heheheh

20/08/10 - Jumaat - 2.55am

Dah sampai labour room. nurse siapkan semua. x taula apa dia buat coz dah mamai sgt2, keletihan n dahaga. Nurse terus cek jln. Kali ni dah 6@7cm. Cepat pulak! Bagusla, alhamdulillah.. So, kene la tunggu lagi. Tp nurse tu baru nak kuar sbb nak panggil husband dah panggil dia semula kata dah x tahan. Pastu dia ajar cara nak teran n sedut gas kalo sakit. Lega sikit sakit tuh. Masa dia ajar teran tu, dia guna perkataan berak bukan teran. So, masa first dia ajar, dia sebut.. ok berak.. Dlm hati kata, bia betul suruh berak??? Betul ke?? Tp, nasib baik i ni bijak, x berak tp just teran je.(masuk bakul angkat sendiri..:P)Then kalo betul cara kita teran, nurse tu puji, ok..pandai..Pujian ni amat berkesan utk tambah semangat tau. Pastu dia panggil husband. Coki pon masuk. Coki berdiri kat kepala. Nurse tu kuar lagi nak uruskan apa ntah. Tp x lama pastu ct rasa nak teran lagi, terus tekan loceng n kata kat husband dah x tahan sgt nak teran. Nurse pon masuk 2 org. Pastu nurse suruh teran lagi sekuat hati letak tgn kat kaki n angkat kepala. Leganya dpt teran. Ingatkan dia nak ajar je. Rupanya betul2 suruh deliver. Itupun tau masa coki kata "Yang, cepat yang dah nampak kepala dia" La, dah suruh beranak betul2 ker. x tau pon. sambil berkata dlm hati.. Masa tuh terus la teran lagi dengan sekuat hati sampai habis suara n tenaga. Memang habis tenaga masa nih. Smpai rasa nak surrender, tp kuatkan hati demi anak tersayang.. Dia gunting kat bawah pon dah x rasa langsung coz lg sakit nak beranak n sibuk nak teran. 3@4 kali teran, akhirnya alhamdulillah lahirla anak kesayangan kami tepat jam 3.42 pagi..nurse terus letak bb kat dada. saat ni lah PALING BAHAGIA n x dpt lupakan coz hilang semua sakit n bb yg kuar2 terus nangis, bila letak kat dada terus senyap. pastu coki azankan ditelinga kanan, pastu iqamat telinga kiri. abis je iqamat terus bb palingkan sendiri kepala dia. terkejut gak masa nih coz x sangka bb ni kuat betul leh siap palingkan kepala sendiri walaupon baru je kuar. Pastu nurse amik bb n suruh kita tgk n ckp apa jantina dia.. Maka dlm keadaan mata yg samar2, mamai jwbla "Lelaki....." (sila baca dlm intonasi org mls n x makan setahun ok). Pastu dia bawak kuar bb n coki pon kuar. Masa nih dia kuarkan uri dengan suruh kita batuk ke berdehem. x ingat.. Bila uri dah kuar, nurse cucuk ubat bius n jahit. Masa mula2 jahit x sakit tp dah lama2 sakit. Boleh rasa dia cucuk jarum tuh n rasa benang ditarik. Kakak ct kata dia cuma bius lapisan dlm sbb tu masa dia jahit lapisan luar kita sakit. Biar kat luar cepat baik. Lama jgk la dia jahit. Dia kata kene jahit byk coz ct terangkat punggung masa teran. Bila dah siap, dia biarkan kita dlm labour room tu n pasang ubat kecutkan rahim. Terus tdo..dah lemah sgt..

Ok la.. nak pi solat nih.. nanti kita sambung lagi eh dengan byk lagi dugaan dan cabaran melahirkan anak.. babai... :)

Mai tgk gmbar wallpaper desktop ct. Sja buat tatapan semua..


Muhammad Yusuf Bin Ahmad Shauqi

Setelah hampir 2 bulan umur yusuf, baru la ade mase nak update..hehe

Jom layan gambar Muhammad Yusuf..

gambar baru 4 jam dilahirkan..
Alhamdulillah.. saya dah selamat keluar. dpt tgk mama n abah..yea2


gambar mase raya. time ni baru 20 hari..
ngantuknye di hari raye yg mulia ni.....


Gambar mase beraya rumah pak itam. time ni umur sebulan..
bestnye tdo kat umah tok itam ni...


Gambar kat umah tgh main cak2 ngan abahnye.. time ni umur sebulan 10 hari
Comel x saye...hehe



Ni gambar Latest.. time ni umur sebulan 27 hari..
Hensem x saye? agak2 bole teror mcm torres x? tp dah besar saye nak jadi doktor..

Posted by Abah Yusuf....

Kehadiran Tetamu di pagi Ahad

Hari Ahad lepas, en. coki telah menjemput kawan2 ex-UM ke rumah kami. Terima kasih kepada soul&ain, meri n mamat yg sudi hadir.. Tak de pe nak dihidangkan sgt coz saya tak reti buat kuih.. heheh.. Just masak bihun jer.. Tu pun my hubby yang banyak tolong. Isteri dia kalo wat keje, kene benti kejap2 sbb asyik rasa nak pitam. Ish2.. Ini pon sbb gara-gara pnat gi shopping kat mydin masa ari sabtu tu. Mujur bli kerusi kecik masa shopping . So, setiap kali rasa nak pitam jer trus bentang kerusi. Pastu dok diam-diam.. Mujur ler org yg shopping lalu lalang kat situ wat tak tau jer.. Ada la nak dekat 3-4 kali.. Sejak pegnant ni memang tak larat shopping lama2. Lagi2 tempat ramai org.. Eh.. lari topik lak..

Ok, back to the topic again.. Tetamu undangan sampai dalam kul 9.30 pagi kot. Pas makan2, borak2 n tangkap gambar sikit oleh cik ain, mereka pon berangkat dlm kul 11.30.. Dapat la segenggam bunga hasil dari bunga yang soul&ain petik(tp dila kata kat fb diorag curi..heheh) kat majlis Alip&Mel malam tuh.. Cantik n wangi tau! Mekasih..Trus masukkan dlm botol berisi air n hias atas meja makan.. Harini pon bunga tu tak layu lagi..

Sekian..


Scan baby 2D n 4D.. ( 24 April 2010 )

Sorry, kalau merujuk pada tarikh kat atas tuh kira dah lama perkara ni berlaku.. tp sajer nak share..

Masa 24 april ni, bersamaan hari sabtu, umur baby 5 bulan dalam kandungan.. So, rasanya dah leh cek jantina dia. Tak sabar sgt masa nak tunggu hari sabtu nih.. malam pon tido tak lena coz terlalu excited nak tunggu keesokan paginya.. Pas solat subuh, trus mandi, iron baju n bersiap. Klinik Jameaton ni bukak kul 8.30. Saje nak gi awal kalo tak, takot kene tungggu lama.Lepas sarapan trus gi klinik tu..

Kitaorg decide nak scan 4D. Harganya cuma RM70 je. Murah kan. Bila dah jumpe doktor, cakap la nak scan 4D pastu nak tgk jantina baby sekali. Doc ckp kalo nak tgk jantina baby better guna 2D. Pastu doc tu bg free untuk 2D. Baik btol Dr. Jameaton ni.. Moga Allah murahkan lagi rezeki dia.. Bila dah scan 2D ngan 4D tuh, memang best lagi tgk 2D. Nampak jelas baby tu bergerak, memang cute sgt2.. Baby gerak2kan kepala dia sambil mulut dia gerak2 jgk.. Tgh makan roti canai yg mama dia makan sarapan pagi tadi kot.. heheh.. Masa scan ni, baby dah ada tulang rusuk, tulang belakang, tulang tangan, tulang kaki, tengkorak, nampak salur darah dia, perut dia (organ dalaman bb la). Jantina baby pon nampak jelas dengan 2D ni. Kalo ikut pada beberapa kali pemerhatian, nampak gayanya mcm lelaki. Tapi tak tahu la kalo tetibe keluar perempuan pulak.. Sebenarnya dah banyak kali pesan ngan baby jgn sorok. Alhamdulillah baby dengar cakap mama dia..

Masa scan 4D nih kurang jelas sikit. Nak tgk muka baby lama2 pon susah coz baby sentiasa bergerak.. Lgpon gambar 4D nih complicated sikit. Tp ada la nampak sikit mata, hidung ngan mulut dia. Tp gambar jauh sgt, jadi tak boleh nak tau baby ikut muka sape..

Lepas nih suka la abah dia belikan jersi Liverpool untuk anak dia.. Maklum la nak cari jersi abah dia susah, pakaikan untuk anak pon jadi la..heheh :p

wrote by : siti lagi..

Hasil checkup kali ke-3 ( 19 April 2010 )

Pagi tadi gi checkup ngan ceben.. Result untuk hari ni agak baik coz dah tak der gula dalam air kencing. Tapi berat badan naik 2kg! (Adakah baby nih kembar @ diriku yg gemok sebenarnya @ baby yg gemok??? heheh) Sepatutnya boleh naik 0.5 jer. Bulan depan baru boleh naik 2kg. Nurse tu maafkan untuk kali nih coz  berat naik terlebih tp gula dlm air kencing dah tak der.. Kalau tidak, kompem kene minum air gula. Darah pon masih kurang. Tak naik langsung. Hb Still 10.6. So, kene makan ubat iron 2x sehari. Sepatutnya nurse memang suruh makan 2x sehari pon sebelum nih.tp disebabkan kesan sampingan yang membuatkan rasa pening sgt2, jadi tak berani makan waktu bekerja. So, makan waktu malam jer.. Nurse tu kata bahaya kalo darah tak naik, nanti baby makin besar, takot makin kurang.. Then, nurse tu cek jantung baby. Ada denyutan. Laju pulak tuh.. Alhamdulillah.. Nurse tu tanya samada dah rasa lom baby tendang? Maka jawapanya adalah: Ya.. Nurse tu tanya lagi: Kuat ker dia tendang? Jawapanya: Haah.. kuat. Pastu nurse tu kata: Awalnya boleh rasa! (Dlm hati bertanya: awal ker??? heheh). Maka dengan itu, kene la cucuk ubat kancing gigi bagi mengelakkan terkene kancing gigi. Lenguh gler tangan. Tak boleh nak angkat bahu..

Memang sekarang nih dah boleh rasa baby gerak2. Kalau mama dia lapar, baby senyap jer.. tp bila dah makan, baru baby gerak2.. Kadang2 tak tau la apa dia buat kat dalam tuh.Bergolek-golek agaknya. Seronok sgt bila dapat rasa baby gerak2.Tp kadang2 kalo dia gerak masa tgh berdiri, sampai rasa nak terkucil. Terpaksa cakap ngan baby, "Baby jgn gerak2 eh"..

wrote by : siti



Hari mencari CENDOL..

Semalam, bersamaan hari Ahad, 11/4/2010 bermulalah pencarian CENDOL. Ni semua bermula bila my lovely ceben tetibe ajak makan cendol ptg tuh. Semangat bersiap sbb bayangkan cendol yang sejuk, sedap dan lemak2 manis tuh.. (meleleh air liur). Tengok la cth gmbar bawah ni :)

Cari seluruh bangi sampaila putrajaya semua DAH HABIS!!!!!!!!
argh.. sungguh TENSION + KECEWA + PENAT = NAK NANGIS!.. Punya la my ceben berusaha jgk cari sambil meredah hujan yg amat lebat semalam.. gara-gara isteri dia ni nak sgt. huhu.. cian dia.. Last2 beli aiskrim strawbery mangkuk n eskem jagung potong jer sbb dah putus asa coz dah malam. Bolehlah daripada tak de hasil langsung. Balik keje ni nak mkn la.. Smalam x sempat nak makan sbb dah ngantuk nak tdo. Hopefully ujung minggu nih dapat lah makan cendol yg diidam2kan tuh kan bang.. :)

p/s: bila la agaknya en. coki pulak yang nak update entry blog kita nih eh..??? busy sungguh.


wrote by : siti

Nak cerita sikit..

Sekarang nih baby dah 19 minggu.. tak lama lagi nak masuk 5 bulan dah.. tak sabar nak tunggu baby lahir. Nanti kalo ada rezeki, nak gi scan. Nak tau jantina baby. Harap2 baby tak sorokkan. Perut pun dah makin besar. Tak boleh sorok-sorok lagi dah. Kadang-kadang rasa tak larat nak bawak perut. Letih....... Baju blaus pun dah kene beli baru, semua dah ketat. 19 April nih kene gi checkup untuk kali ke-3 pulak. Harap2 nanti darah cukup, berat ok, air kencing  x de gula.. Amin...